Службена страница фудбалског клуба Слобода Ужице
Одржана редовна Скупштина клуба

Одржана редовна Скупштина клуба

У среду, 29. маја, са почетком у 19 часова у Великој сали Градске куће, одржана је редовна Скупштина фудбалског клуба Слобода из Ужица. Пред делегате, навијаче и пријатеље клуба су се налазиле три тачке на дневном реду. Присутно је било 29 чланова Скупштине, од могућих 35, што је обезбедило кворум и могућност за дискусију и доношење одлука.

Прва тачка се односила на извештај Управног одбора о функционисању самог клуба у периоду од фебруара до маја. Стављено је до знања да се чинило све да се задржи статус прволигаша у претходно завршеној такмичарској години, али да је ово реалност и да се од овога више није могло. Пред делегате је стављена детаљна анализа такмичења, како првог тима, тако и млађих категорија. Председник клуба Милован Ђорић је изнео и податак да ће у наредном периоду бити постављен и терен са вештачком травом у Крчагову, али да ће и наш клуб добити нови, најмодернији семафор. Процена је да ће за његово постављање бити потребно око 50-ак дана. Раније је било најављивано да ће семафор бити постављен до завршнице турнира за пионире, међутим, првобитни семафор од 6х3 метра неће бити достављен, већ ће то бити знатно већи, димензија 8х4 којег нема на лагеру у Србији, већ се чека његов транспорт из иностранства. Након излагања председника клуба, није било реплика тако да је ова тачка усвојена и одмах се прешло на следећу, знатно интересантнију за све присутне.

Исцрпним илзагањем члана Управног одбора, Немање Нешића, је започета наредна тачка, у којој је требала да се именује трочлана комисија која има задатак да изврши административно-правне радње које су неопходне да би се клуб такмичио у Западно-Моравској зони од наредне сезоне. Пред присутне је изнета чињеница да је овај ранг такмичења прави за наш клуб у сваком погледу. Навијачи су жељни победа, овај ранг даје могућност за афирмацију младих играча из града и околине а из Управног одбора клуба су обећали да ће се обезбедити и више него довољно новца да се клуб експресно домогне Српске лиге запад. План је да се у наредне две године прескоче два ранга такмичења и процена је да је за освајање првог места у зонској лиги потребно између 10 и 12 милиона динара, што овај Управни одбор свакако може да обезбеди. Председник Ђорић је истакао да су људи који воде клуб већ почели да прикупљају новац и да имамо доста пријатеља који су вољни да помогну из других клубова. Додаткла се и тема око играчког кадра, где је председник рекао да се већ разговара са 2-3 тренера која ће водити клуб у наредној сезони, али и да је на радару клуба преко 100 играча из Ужица и околине, који ће сасвим сигурно чинити окосницу првог тима у наредном периоду. Обећано је да ће акценат бити на играчима из Ужичког округа, али да, уколико је процена стручњака да ту нема довољно квалитета, да се мора окренути и неким решењима и других делова Србије. Речено је да ће се прво исцрпети сав потенцијал из овог дела наше земље, али да се свакако врата клуба неће затварати за играче „са стране“. Велику захвалност је добио досадашњи шеф стручног штаба, господин Слободан Доганџић, који је свој посао у претходна четири месеца радио без икакве накнаде и са којим неће бити настављена сарадња у наредном периоду, бар не као шеф стручног штаба. Господин Доганџић ће у клубу обављати посао директора. Након добре и пријатне дискусије, где су реч узели многи бивши играчи, тренери и када је представник навијача дао реч да ће се са југа чути песма и у августу, приступило се гласању. Са 26 гласова за и 3 уздржана гласа, дало се пуномоћје трочланој комисији у саставу Немања Нешић, Зоран Јовичић и Зоран Мелентијевић да у наредном периоду изврше административно – правне радње како би се клуб од следеће такмичарске године такмичио у Западно – Моравској лиги.

На крају, господин Милован Ђорић, је изјавио да је ово једини прави пут, да другог решења није било. Чак се нудило и појединим људима да исплате дуг Слободе у целости, међутим када су они увидели да је немогуће утврдити стварни износ дуга, сви су редом одустајали.  Клуб ће у наредном периоду трошити онолико колико има и неће се ићи у позајмице и даља задуживања.

Затвори
Цвијовић Филип
98
Секулић Милош
13
Цветић Александар
27
Маркићевић Димитрије
28