Службена страница фудбалског клуба Слобода Ужице
Резиме полусезоне

Резиме полусезоне

У уторак, 7. маја одржан је састанак управе и играча, а све поводом завршетка текуће сезоне и сумирања утисака на крају исте. На састанку су присуствовали играчи из Ужица и околине, тј. они на које се рачуна у будућности. Састанак је прошао у пријатељском тону где је речено да се жали за испадањем из Прве лиге Србије, међутим, истакло се да у овом моменту клуб није могао више, због проблема који се вуку из прошлости.

Председник клуба, Милован Ђорић, са поносом је истакао да је клуб у претходном периоду, успео да афирмише неке младе играче који могу бити ослонац клуба у будућности. Ту се пре свега мисли на Илића, Томића, Старчевића, Цвијовића, али и младог Стаменића, који могу бити велики залог за будућност. Такође, треба напоменути и оне старије „Ужичане“ који су носили терет овог дела првенства: Цветић, Јездимировић, Ђурић, Вучковић, Петровић, Н. и Ђ. Лазовић…  За црвено – црни дрес је наступило чак 15 играча из нашег краја у другом делу сезоне, што је велико повећање у односу на јесењи део првенства. На 15 утакмица пролећног дела првенства је освојен исти број бодова као и у јесењем делу, када су одиграна 22 првенствена сусрета.

Играч са највише наступа у другом делу сезоне, у црвено – црном дресу, био је штопер Никола Гаврић, који је одиграо укупно 1330 минута од могућих 1350. Он је терен напустио једино на мечу у Добановцима, против екипе Будућности, када га је заменио Марко Симић, у намери да се стигне резултатски заостатак. Играч који је постигао највише голова је Илић Денис, иначе омладинац Слободе, који је успео да у последњем колу овог првенства, два пута затресе мрежу Телеоптика и тако избије на чело листе стрелаца у Слободином табору. Занимљива чињеница је та да, црвено – црни нису добили ни један црвени картон у пролећном делу, али и у читавој сезони.

Још једном напомињемо да ће стадион у Ужицу ускоро добити и нови ЛЕД семафор, много модернији од онога који се сада налази на њему, и да ће постављање бити завршено до 5. јуна, када ће угледати светлост дана на једном изузетном догађају, о коме ће више бити речи у току дана.

[easymedia-gallery med=“2800″ filter=“1″]

Затвори