Интервју са Савом Рашковићем

24/03/2019

Некадашњи полазник Слободине школе фудбала, а сада кадет београдског Партизана, Саво Рашковић, гостовао је са својим клубом у Ужицу пре неколико дана, где су у склопу редовног кола Квалитетне кадетске лиге Србије одиграли меч против Слободе, и на крају забележили сигуран, убедљив тријумф резултатом 4:1.
Рашковић је рођен 25.01.2002. године, у Слободи је почео да тренира са 5 година, прошао је све млађе категорије ужичког клуба до кадета, када је својим играма завредео позив београдских црно-белих…
Искористили смо прилику, и после меча Саву поставили неколико кратких питања…

 

Добра игра и сигуран, убедљив тријумф у Ужицу против Слободе. Можеш ли нам рећи нешто више о утакмици, како си је ти видео…

– Утакмица је била занимљива, са пуно добрих потеза и са једне и са друге стране. Ми смо боље ушли у меч, и постигли брз гол што нам је додатно олакшало посао.Такође, и Слобода је имала својих прилика и показала да има одређени квалитет. Надам се да ће остати у лиги јер то, заиста, заслужују.

Како си се снашао у Партизану, да ли си задовољан како си прихваћен у клубу…
Први сте на табели, ствари иду како сте и палнирали, мали осврт и на досадашње резултате Партизана…

– Одлично сам се снашао. Саиграчи су ми доста у томе помогли, јер су ме од првог дана прихватили као свог. Неке сам и познавао од раније из репрезентације, што ми је додатно помогло да се брже уклопим у екипу.
Да, тренутно смо први на табели и надам се да ће тако и остати. Пред крај јесењег дела првенства смо имали пар киксева, где смо лако губили бодове што је омогућило главном ривалу у трци са прво место, Црвеној Звезди, да нам се приближи на само три бода, али као што сам већ рекао, верујем у своју екипу и надам се да ћемо задржати лидерску позицију.

Да ли би могао да нам мало упоредиш….каква је разлика између Слободе и Партизана, у смислу интензитета тренинга…уопште…озбиљности организације оба клуба, очекивања од вас играча итд.

– Разлика је велика у сваком погледу. У Партизану има много више трчања, тренинзи су захтевнији и напорнији, доста брже се игра, самим тим треба много више снаге…физичка спрема у сваком тренутку мора бити на завидном нивоу.
Наравно, амбиције клуба су доста веће, и клуб се заиста труди да нам обезбеди све потребне услове за несметан рад, а када је већ тако, стручни штаб и људи у клубу доста тога и очекују од нас.

Какав је осећај истрчати на Слободин стадион, али овај пут у дресу противничког клуба…
Осећања су, претпостављамо, била помешана…

– Разуме се. Осећања су била помешана, ипак сам толике године провео у Слободи, и своје најлепше тренутке у животу сам остварио на том стадиону са истим тим играчима против којих сам сада играо. Али то је све фудбал. Као што кажу…. ,,није увек лако, али је увек лепо…“

У стручном штабу Партизана је и један Ужичанин, Владимир Јешић, некадашњи селектор кадетске репрезентације Србије. Какву сарадњу имаш са њим, и колико ти значи када у клубу поред себе имаш „неког свог“…

– Па сигурно да пуно значи. Тренер Јешић и ја се познајемо још од раније, са селективних утакмица репрезентације, и то ми је доста помогло да се што пре, и што лакше уклопим у тим…

Сава за Слободу и Ужице, како каже, вежу само лепе успомене, и за сам крај разговора је искрено пожелео сву срећу Ужичанима у наставку првенства, а свом Партизану да се окити титулом првака Србије.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прва лига Србије