ЗОРАН ЈОВИЧИЋ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ, БОЖИДАР ОПАЧИЋ ПРЕДСЕДНИК УПРАВНОГ ОДБОРА

28/09/2018

Изборна Скупштина ФК Слобода верификовала је мандате 35 чланова за мандатни период 2018 – 2022. година. У Скупштини су 22 представника Управног одбора, пет ветерана, по два тренера, играча сениорског тима, члана Радне заједнице и навијача.

После усвахања Пословника о раду Скупштине изабрани су челници Скупштине. За председника Скупштине изабран је Зоран Јовичић (представник УО) који је добио 30 гласова, уз три узрдржана. За потпредседника Скупштине изабран је Бошко Лекић (вретерани) са 31 гласом „за“ и два уздржана.

Нови председник Управног одбора је Божидар Опачић, привредник и спортски радник. Добио је гласове 30 чланова Скупштине, уз три уздржана. Као менаџер реализовао је више трансфера за наше највеће клубове, а посебно је посвећен раду и афирмацији младих играча.

Управни одбор има 15 чланова: Божидара Опачића (председник) Дамир Танасковић (потпредседник), Драган Петровић (заменик председника), Љубомир Ковачевић, Предраг Станишић, Јовиша Старчевић, Предраг Аврамовић, Јаков Аврамовић, Стефан Миловановић, Милош Божовић, Бојан Милановић, Божо Куч, Славко Кривокућа, Милош Радовић и Миомир Радановић.

По Опачићевим речима, приоритета је рад са млађим селекцимама у којима ће бити места за таленте са региона. Најбољима ће бити понуђени стипендијски и професионални уговори. Тренерски кадар млађих селекцвија биће појачан. Циљ је да Слобода има обе млађе селекције у Квалитетној лиги Србије.

После турбулентног почетка сезоне сениорског тима, циљ је опастнак у Првој лиги Србије. Екипа ће бити појачана у зимском прелазном року.

-Као што је Слобода потребна граду, тако је и град потребан Слободи. Окупићемо све пријатеље клуба, да помогну да би ишли напред. У ФСС сам добио уверавања да ће помоћи како би направили заокрет у свим сегментима. Формирањем Спортског друштва Слобода омогућићемо да клуб нормално функционише. Стари дугови неће бити заборављени, враћаћемо их од будућих трансфера играча – рекао је Божидар Опачић.

Најављујући да ће клуб радити транспарентно, Опачић је уважио захтев Дејана Михаиловића да навијачи добију место у Управном одбору ( без права гласа), а у управа ће бити проширена и привредницима из окружења.

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прва лига Србије