Службена страница фудбалског клуба Слобода Ужице

КУП СРБИЈЕ: Чачани убедљиви против Слободе

КУП СРБИЈЕ – шеснаестина финала

СЛОБОДА – БОРАЦ 0:3 (0:0)

Градски стадион у Ужицу. Гледалаца: 300. Судија: Лазар Триповић (Краљево). Помоћници: Ненад Курћубић (Краујевац), Срђан Минић (Рача).

Стрелци: Илић у 54, Јањушевић у 80, Трипковић у 87. минуту

Жути картони: Ађуру (Слобода), Шутић (Борац)

СЛОБОДА: Минић, Овусу (од 62. Лазовић), Ађуру, Тишма, Јездимировић, Ристић, Микетић (од 79. Обреновић), Филиповић,Маркићевић (од 46. Торбица), Гаврић, Митровић.

БОРАЦ: Масларевић, Урошевић, Тасић, Кувељић, Јањушевић, Василић, (од 60. Оташевић), Шутић (од 84. Фићовић), Секулић, Илић (од 76. Трипковић), Филиповић, Богићевић.

Прво полуврме обећавало је да ће Слобода голгетерски прорадити. Домаћин је био бољи ривал, било је акција и шанси које су најављивале да Слобода има потенцијал за победу.

У првих осам минута два пута је Тишма био у гол-шансама, али мрежа Масларевића није се затресла. Ни покушај Гаврића, после убацивања лопте из корнера, није резултирао голом. Главом је скренуо лопту, на гол-линије зауставили су је фудбалери Борца. Пред крај првог полувремена Маркићевић је добро шутирао, али је голман Борца био добро постављен.

До 50. минута Слобода је извела осам корнера, у у 54. минуту Борац је први пут убацио лопту из угла и дошао до вођства. Илић, вероватно најнижи фудбалер на терену, сачекао је лопту на пет метара од гола и главом је скренуо у мрежу.

Имала је Слобода у 72. минуту две шансе за изједначење. Голман Масларевић је истрчао са гола, лопта је дошла до Микетића, а његов шут са 15 метара завршио је на Тишминим леђима. Одбијена лопта стигла је до Торбице, његов шут фудбалери Борца су избили са гол-линије.

После контре у 80. минуту, одбрана Слободе није успела да спречи Јањушевићев шут у мрежу. После овог гола било је јасно да ће Чачани, као и прошле године, славити у Ужицу у купу, а њихову победу убедљивијом је учинио Трипковић у 87. минуту, после још једне слабе реакције одбране Ужичана.

[easymedia-gallery med=“1876″ filter=“1″]

Затвори
Цвијовић Филип
98
Секулић Милош
13
Цветић Александар
27
Маркићевић Димитрије
28