Никола Лазовић и Александар Митровић пред утакмицу са Златибором

08/09/2018

ЋИРОВИЋ ЈЕ КЉУЧАР ЗЛАТИБОРАЦА

Уласком у Прву лигу Србије Златибор из Чајетине је направио историјски успех. Да не би међу прволигашима играли „једно лето“, Златиборци су се летос појачали, а досадашњи резултати показују да су урадили добар посао.

У Ужице, на утакмицу са Слободом, долазе са доста фудбалера из претходне сезоне. Од фудбалера Слободе најбоље их познају Никола Лазовић и Александар Митровић, прошлосезонске узданице Златибора. Од којих фудбалера прети највећа опасност, како им се супротставити, где је кључ успеха Слободе – питања су која смо им поставили.

-На игру Златибора највише утичу Владимир Ћировић и Милан Јокић. Организују игру, имају доста слободе од стране тренeра Предрага Ристановића. Ћировић је на сваком делу терена, често у гол шансама, на њега посебно треба припазити. Јаки су по десној страни, наш некадашњи члан Богдан Миличић имаће посебан мотив да се покаже пред ужичком публиком. Мислим да највише треба припазити на Јокића, коме најчешће иду лопте. Слобода играчки није слабија од Златибора, али недостаје нам добар резултат да кренемо узлазном линијом. Ако се покажемо у најбољем светлу, неће нам измаћи победа у локалном дербију – каже Никола Лазовић.

Александар Митровић истиче Владимира Ћировића као кључног играча Златибора:

-Ћировић игра све, због тога је најопаснији, неко мора бити задужен за њега. Веома опасан може да буде центарфор Дејан Видић, треба га држати што даље од нашег гола. За тактику је задужен наш стручни штаб. Не бих да делим лекције, једино што знам је да атмосфера у екипи може да буде пресудна. Морамо са пуно жеље и уз макисималан приступ и заједништво ући у меч. На нашем стадиону једина опција је победа.

Утакмица Слобода – Златибор, један је од дербија 6. кола Прве лиге Србија. Преноси ће је ТВ Арена спорт на трећем каналу.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прва лига Србије