Службена страница фудбалског клуба Слобода Ужице
РАДНИЧКИ 1923 – СЛОБОДА : 2:0

РАДНИЧКИ 1923 – СЛОБОДА : 2:0

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ: 1. коло

 

Крагујевац – Стадион: „Чика Дача“.

Гледалаца: 1500

Стрелци: Вујасин (из једансетерца у 14 минуту и Тодоровић у 63 минуту)

Жути картони: Раичевић, Вујасин (Раднички), Босанац, Симон (Слобода)

Судија: Немања Гајдобрански ( Нови Сад). Помоћници: Атила Хармат (Суботица), Миљан Мишић (Зрењанин).

РАДНИЧКИ 1923: Раичевич, Маркишић, Илић, Лалић (66 Алексијевић), Тодоровић, Димитрић, Лукић (74 Максимовић), Вујасин, Петровић, Варјачић, Здравковић.

СЛОБОДА: Куч, Андрић, Шарац, Тамничић, Босанац, Симон, Михајловић (од 18 Кнежевић, од 46 Марушић), Лазовић, Гаврић, Микетић, Филиповић (66 Рајковић).

Домаћин је од почетка опасно претио продорима по десној страни. У једном од тих напада Шарац у дуелу са Вујасином промашује лопту, у наставку акције фудбалера Радничког метар-два унутра шеснаестерца руши Босанац и судија показује на белу тачку. Вујасин преузима одговорност, Коч је кренуо на праву страну и био за мало кратак-1:0.

Раднички до одласка на одмор није опасније претио. Фудбалери Слободе два пута су покушали да угрозе противнички гол. Најпре нису успели да казне истрчавање из казненог простора голмана Раичевића а затим је Симонов шут изблокиран.

Домаћин је боље почео друго полувреме. У шансама су били Здравковић, Лукић и Вујасин, да би бољу игру домаћин крунисао другим голом. Центрирана лопта стигла је до усамљеног Тодоровића који из прве циља угао.

Слобода је у другом полувремену дошла до полушанси и у самом финишу али су шутеви Маричића и Рајковића били лак плен за голмана Раичевића. Можда је на слабу офанзиву Слободе утицао рани излазак из игре Зорана Михајловића (у 18 минуту због потреса мозга изашао из игре и превежен у крагујевачки Клинички центар) али евидентно је да квалитет ове екипе неће доћи до изражаја без правог решења на средини терена.

 

Галерија

[easymedia-gallery med=“1388″ filter=“1″]

Затвори