Спремни смо, нема узмицања ни пред ким

07/08/2018

Милан Босанац, шеф стручног штаба Слободе, пре почетак првенствене сезоне 2018/19.

Кратке припреме, мали број контролних утакмица, много новајлија, неизвеснот пред почетак првенствених борби… Довољно разлога да Милан Босанац, шеф стручног штаба Слободе, изнесе утиске о припремама, екипи, могућностима тима.

После утакмице са Борцем извршили сте селекцију играчког кадра. На колико фудбалера рачунате и колико се још новајлија очекује?

-Двадесет играча остало је у комбинацији за први тим. Углавном попуњени смо на свим позицијама са по два решења, али очекујем долазак још два проверена фудбалера током ове седмице чиме ћемо још више подићи конкуренцију, а верујем и квалитет екипе. Завршили смо велики посао, али све до краја године радићемо на конкурентности тима, како би били равниоправан такмац и најбољим екипама Прве лиге.

После само три седмице припрема окрећете се првенственим борбама. Јесте ли задовољни стањем екипе?

-Бићемо спремни за прву утакмицу у првенству. И поред свега што нас је пратило, мој задатак је био да спремим екипу и верујем да ће утакмица против Радничког показати да смо на правом путу. Инсистирао сам да играчи одмах прихвате захтеве и задатке пред које смо их ставили. Помогла је околност да је већи број играча почео припреме у претходном клубу, њима је било доста лако да уђу у ритам нашег тренинга. Потребно је само да сви подигну мотивацију на максимум.

Симпатизери Слободе су очекивали појачања, али свакако не оволики број нових играча?

-Овакав прелазни рок био је неминован за Слободу. Затекли смо углавном младе снаге и морали смо тражити појачања. Пола Прве лиге има изражене амбиције, нико не жели да остане у доњем делу табеле и бори се за опстанак. У таквој ситуацији оформили смо тим у који верујемо. Млади, а то су углавном играчи из Ужица, који уз добар рад могу да задовоље квалитетом, добиће шансу кроз тренинг утакмице које ћемо играти преко недеље, а када год се укаже прилика најбољи међу њима добиће одређену минутажу у првом тиму. Моје и опредељење господина Опачића је да будућност клуба градимо на младим играчима и то ће брзо бити уочљиво у раду млађих селекција.

Стигло је пет странаца. Како ћете им поделити минутажу с обзиром на правило да у екипи могу бити само два играча са страним пасошем?

-Тренутно, три страна играча су у фокусу – Потугалац Барбароса игра у одбрани, Камерунац Симон и Нигеријац Окорие су нападачи. Млади су, са доста простора за напредак. Од утакмице до утакмице ћемо их  „ротирати“ , преостала двојица чекаће шансу да се докажу у Слободином дресу.

Коме ће припасти капитенска трака?

-Капитен је лидер екипе. Тренинзи и контролне утакмице су прилика да добијемо капитена. Преостаје још неколико дана тренинга, када препознам играча способног да мотивише и покрене екипу и кад не иде, добиће шансу да предводи саиграче.

На почетку сезоне гостујемо Крагујевчанима, па дочекујемо Нови Пазар. Рекло би се екипама „равним“ Слободи?

-Нама ће свака утакмица бити подједнако значајна, како прве у којима би добрим резултатима могли доћи до самопоуздања и подизања квалитета игре, тако и мечеви са фаворитима, пред којима нећемо узмицати.

Какву би поруку упутили навијачима?

-Од навијача очекујем да препознају енергију уложену у стабилизацију клуба, да присношћу, посетом и подршком екипи допринесу да се до резултата што пре дође. А онда неће бити далеко дан када ће се размишљати о повратку Слободе у српску фудбалску елиту.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прва лига Србије