Kaдети у елитном рангу

04/08/2018

Наш клуб појачава рад са млађим узрасним категоријама

После четири године Слобода ће поново имати једну селекцију у Квалитетној лиги Србије. Кадети које чине дечаци рођени 2002. године, од 18.08. почињу надметање у друштву најбољих екипа у својој узрасној категорији на територији целе Србије. Прву утакмицу наш тим одиграће на домаћем терену против Земуна.

– Ово је тек почетак тврди  главни финансијер Божидар Опачић, појачавамо рад са свим селекцијама и на свим нивоима у омладинској школи. Окренућемо се прво селектирању а потом расту и развоју младих играча, како би сутра имали фудбалере из сопственог погона и тиме обезбедили стабилно функционисање клуба. На седници Управног одбора донета је одлука да ни један члан млађих категорија, не може да напусти клуб без обештећења и прописане тренинг компензације по правилима ФСС-а и ФиФа. Тиме ћемо најпре заштити сам клуб, а потом и нашу децу.

Мишљење спортског директора дели и Иван Јањић нови координатор млађих селекција:

– Клуб може стабилно да функционише и наставља свој развој у колико производимо играче из сопственог погона, а потом их уновчимо на фудбалском тржишту. Овог лета тројица кадета напустила су клуб, голман Лука Савић прешао је у Црвену Звезду док су Саво Рашковић и Марко Борчић постали чланови Партизана. Њиховим одласком профитирала је и Слобода, са осталим талентима потписаћемо стипендијске уговоре, то је већ урађено са Петром Шопаловићем (2002.). Наравно, трудићемо се да побољшамо инфраструктуру и услове рада на теренима у Крчагову и Турици, а по потреби користићемо и балон-салу.

Јањић наводи да је опредељења да млађи играчи добију шансу у сениорском фудбалу, уверен да ће неколицина брзо постати и стандрдни првотимци. Такође, радимо на омасовљавању свих селекција од Школе фудбала до омладинаца. Неколико перпспективних дечака из региона већ је дошло у клуб, што је потврда да Ужице постаје база за напредовање талентованих фудбалера из овог дела Србије.

– Све селекције омладинске школе тренутно се налазе на Златибору, где спроводе летње припреме. Услови за рад су добри и свима је посвећена велика пажња, али пошто кадети наступају у лиги Србије ова селекција има приоритет. Циљ је да се сачува статус и да се наредног лета омладинци придруже највишем рангу такмичења.

Подсећамо да селекцију омладинаца предводи Немања Благојевић, кадете Јестратије Јовановић, а пионире Ђорђе Спасојевић. Њима ће у раду помагати управо ангажовани тренери Андрија Лучић и Мартин Волић. Места има и за све ужичке тренере који желе да раде са млађим категоријама Слободе, завршио је Иван Јањић.

 

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прва лига Србије